Schilling 2013

Menüü

Mida siis tänavu süüa pakutakse, kui sardelli ja sularasva ei antagi?
Allpool tutvustame tänavusi toitlustajaid ja nende menüüsid.

PÕHJAKA MÕIS on armastatud restoran Tallinn-Tartu maanteel. Juba teist aasta järjest levitavad nad isuäratavaid lõhnu ka Schillingu külaliste ninasõõrmeisse, kandes ühtlasi ka põhitoitlustaja austavat nimetust. Konkreetsemalt menüüs:

  • terved suitsutatud latikad
  • värske soolakurk
  • võileivad Põhjaka suitsuliha ja kitsejuustuga
  • värske kartul kodujuustukastme, tomati ja kurgiga
  • tomatine hakklihapada hapukoore ja värske saiaga
  • maasika, kohupiima ja besee kombo
  • Põhjaka külmad maiused
  • Põhjaka astelpajunaps
  • rabarberikokteil värske mündiga (rummiga või ilma)


Pildil: terved suitsutamata latikad.

MIKU VEGAN KOHVIK on Tallinna taimetoitlaste seas väga popp.
Ka nemad on kohal teist korda ja pakuvad:

  • india pähkli-oa paellat
  • grillitud sojavardaid maapähklikastmega
  • grillitud maisitõlvikut
  • hummusevõileiba
  • Küpsikoja küpsiseid
  • ingveri-laimilimonaadi
  • jääteed

INDIA RESTORAN TURNEE on festivalil uus tegija ning pakub parimat India toitu nii taimetoitlastele kui “neile teistele”. Köögis askeldavad pesuehtsad India kokad ja Rootsi teras. Tooraine on puhas ja usaldusväärne. Nii et: laku panni!

Müügil:

  • nuudlid köögiviljade, karrikastme ja värske salatiga
  • basmati riis värske salati, karrikastme ja valge kalaga
  • tom yum supp
  • chai (vürtsitee)


Pildil: puhtaks lakutud pann.

MOMO laotab taldrikutele Jaapani toitu otse südamest. Väljaspool Schillingut on MoMo toidukauplus/kohvik Tallinnas, Kunderi 29 nurgal. Tänavu pakuvad nad festivalipublikule:

  • karrit
  • karaaget ehk ingveri ja sojakastmes marineeritud ja frititud kanaliha
  • värske lõhe sashimit sushi-riisiga
  • soolatud rohelisi ube (edamame)
  • wasabi herneid
  • erinevate snäkke, mis on ise Jaapanist maale toodud

ESTASIA (koos Momoga Jaapani alal) on Kilingi-Nõmme taustaga ja hetkel peamiselt Tokios resideeruv Raul Allikivi. Raul tutvustab Schillingil paljude eestlaste jaoks tundmatut Jaapani tänavatoitu kyabetsuyakit. Sisuliselt on tegu jaapanipärase kapsapannkoogiga, kaetud katsuobushi, aonori ning okonomiyaki kastmega.

facebook.com/kyabetsuyakischilling


Pildil: toit Jaapani tänaval.

SQUARE KEBABI kebabibuss veereb ka sel aastal kohale,
pardal türklasest peakokk Cevat Aydemir. Menüüs on neil:

  • kanakebab lavashiga või taldrikul salatiga
  • sealihakebab lavashiga või taldrikul salatiga
  • karastusjoogid

ROHELISE MAJA Enn on end jälle sobivalt sisse seadnud Suveaia rohelisse kioskisse, mille luugist ulatatakse soovijaile eriti head kohvi, võileibu ja saiakesi.
Saadaval:

  • espresso ja americano
  • cappucino ja latte
  • kõrremahl
  • apelsini-, punase viinamarja-, aprikoosi- ja segumahl
  • tatra-sibulapirukad
  • lahtised seenepirukad Saida valge juustuga
  • provintsisaiad
  • kaneeli-, mooni- ja martsipani-marjarullid
  • Ennu leib Saaremaa kilu, mahemuna ja võiga
  • Ennu leib marineeritud suvikõrvitsa, peedi ja Saida juustuga
  • Rohelise Maja burger taimetoitlastele
  • Rohelise Maja burger mahe-veiselihakotletiga
  • kohupiima-marja kook
  • marjakook tosca-kattega

BURGER BOX, veel sündimata Kalamaja söögikoht, võtab ette embrüonaalse rännaku Pärnumaale. Schillingu prenataalses menüüs - klassikaline veiseliha burger, jamaika jerk burger, karastusjook Coca-Cola!

Klassikaline Burger: veiseliha, rasva vähemalt 20%, pipar, sool.

Jamaika Jerk Burger: veiseliha, rasva vähemalt 20%, kaneel, vürts, muskaat, pipar, tüümian, sibul, küüslauk, tšilli, sool.

Lisandid: coleslaw salat, värske salat, marineeritud kurk, tomat,
sibul, omatehtud ketšup, suitsune majoneesikaste.

McDonald's asutaja Ray Kroc: "Pakume toitu, mida kliendid armastavad,
ja nii päev, päeva järel. Inimesed lihtsalt nõuavad, üha rohkem".

Restoraniala vahetus läheduses on oma letikestega
ka kohalikud elamustoitlustajad – Kilingi-Nõmme prouad ja lapsed
oma küpsetiste ja suupistetega.





SUURTOETAJAD





TOETAJAD











PARTNERID