Menüü

Kes tuleb Schillingule lootuses saada lisaks muusikaelamusele ka toiduelamust, ei pea pettuma. Allpool kirjas kõik, mida sel aastal serveeritakse.

Restoranialal

PÕHJAKA MÕIS on hinnatud restoran Tallinn-Tartu maanteel. Schillingu kontekstis juba vanad ja oodatud tegijad. Tänavu menüüs:

  • Astelpajunaps
  • Raberberilimonaad ja mojito
  • Põhjakal vinnutatud seakintsud e. Eesti esimene prosciutto
  • Värsked kartulid kodujuustu, või ja tilliga
  • Suitsulatikad
  • Grillitud krõbedad searibid sinepimee ja soolakurgiga
  • Põhjaka leib suitsuliha ja pasteediga


Pildil: Põhjaka kokad on harjunud murul toitlustama.

RIIS on väga head aasiapärast toitu pakkuv restoran Tallinnas, Kadriorus. Sel aastal debüteerivad nad ka Schillingul. Mida nad pakuvad? Palume lugeda.

  • Kevadrullid magusa tsillikastmega (taimetoit)
  • Kana- satay tikud pähkli- kookoskastmega
  • Hiidkrevetid tempuras
  • Aedoad tempuras (taimetoit)
  • Kana rohelises karrikookoskastmes+ jasmiiniriis
  • Praetud riis köögiviljadega (taimetoit)+ jasmiiniriis
  • Pad thai riisinuudlid hiidkrevettidega
  • Banaanikook
  • Riisi enda sidrunheina jäätee
  • Chang õlu


Pildil: Üks restorani Riis kokatädidest.

MAESTRO LENO, meisterkulinaar ja maalikunstnik, seob ette põlle ja ihub teravaks noad, et esitleda tuliseid ahvatisi Mehhiko köögist. Enda kohta ütleb ta „Yo soy el hombre con ansias insaciables por la creación.“ ehk „Olen mees, kelle loominguline isu on täitmatu.“.

  • Asteegisupp kana, aedviljade ja krõbedate tortillalaastudega
  • Burritod kana-, sea-, ja loomalihaga
  • Quesadillad juustu, aedviljade ja ubadega
  • Praebanaanid kondenspiimaga
  • Mehhiko potikohv kaneeliga
  • Hibiskuse jäätee
  • Sangría a la mexicana

Erineva teravusega kodused lisandid ja salsad: värske tomati-sibula-tšillikaste, soja-tšilli-küüslaugukaste, jalapeño piprad porgandi ja sibulaga, redised jms.

KYABETSUYAKI pole mingi restoran, vaid hoopis põnev Jaapani tänavatoit, mida valmistab ja pakub grupp jaapani-entusiaste. Nemadki on kohal juba teist aastat järjest. Lisaboonusena saab toidu kõrvale sellega hästi kokkukõlavaid ning umaamiseid Jaapani käsitööõllesid. Tükike eksootikat keset Kilingi-Nõmmet!

Menüüs:

  • Kyabetsuyaki
  • Jaapani käsitööõlu

TBILISI on restoran Tartus, kus mehiste grusiinide sõrmede vahel valmivad pisemat ja suuremat sorti hõrgutised Gruusia köögi aastasadade pikkusest kogemusest. Ja muidugi liha, liha ja veelkord liha – nii šašlõki kui kebabina, nii kilo kui meetriga. Seda kõike kavatsevad nad ette anda ka festivalikülastajaile. Pilt ütleb rohkem kui sada sõna kiidukõnet.


Pildil: Silma järgi hinnates umbes poolteist meetrit liha.

GAMBRINUSE ÕLLESAATKONNA juhtfiguur on Eesti õllenautlejate grand old man Karmo Tüür Tartu Õllepoest nr 1 Gambrinus ja Pärnu õllepoest nr 2. Korraldajate kutsel on ta oma Õllesaatkonnaga esimest visiiti tegemas just nimelt Schillingu restoranialas. Ümbritsev köökide ja maitsete Paabel saab mitmekümnekordistatud Gambrinuse Õllesaatkonna riiulitel ning külmikutes leiduva kireva sortimendiga. „Alla 50 erineva humalajoogi kaasavõtmine oleks publiku alahindamine,“ leiab suursaadik Tüür.


Pildil: Karmo Tüür ja natuke fookusest väljas õlled. (Foto: Hendrik Osula)

Mujal

ROHELISE MAJA KOHVIK võtab oma positsiooni sisse sobivalt rohelises kioskis otse restraniala kõrval. Ja pakub superkohvi ning üht-teist veel:

  • Ennu leib maasingi / Saida juustu/ pesto ja kõige värskega
  • Rohelise Maja taimne baguette
  • Rohelise Maja veiseliha baguette
  • Soolased saiakesed: lihapirukad, tatrapirukad, seenepirukad jne.
  • Magused saiakesed; kaneeli-, mooni-, kirsi-kooskose-, martsipani-marja ja kardemoni-rosina
  • Koogid: kohupiima-kirsikook, marja-beseekook
  • Maius: kirju koer ja müslibatoon
  • Joogid: kuulus Ennu kohv, tee, vein, mahl

LAMUU JÄÄTISEKOHVIK pole meil enne käinud. See-eest teavad ja tunnevad nende oivalisi ököjäätiseid juba paljud. Neid nad just pakuvadki!


Pildil: lusikas sisenemas maitsvasse La Muu jäätisesse.

TAREKE on üsna vana ja päevinäinud hoone Kilingi-Nõmme Suveaias, restoranialast veidi eemal. Astuge julgelt ligi ja sisse, saadaval igati korralik kodumaine kõhutäis: kodustest võileibadest ja pirukatest suitsukala ja seakoodini, jahe vaadiõlu ning kinnitamata andmetel äkki isegi telekas.

NAUTIMUSE VEINIALA lööb oma letid läikima enam-vähem samas kohas, kus alati. Milleks remontida asja, mis töötab? Sordivaliku kohta ei oska meie midagi öelda - teame ainult, et selle koostavad oma ala parimad spetsialistid. Nagu alati.


Pildil: viinamarjad, millest veel ei ole tehtud veini.

KOHALIKUD prouad juba kuuldavasti lõhuvad puid, et kütta kuumaks pliidid ja ahjud, milles hakkavad küpsema erinevad pirukad, leivad ja mis kõik veel. Ikka selleks, et Schillingu külastaja saaks mekkida ka päris kohalikku ja ehedat söögipoolist.



PEATOETAJA
Swedbank

SUURTOETAJAD
Saarde vald
Nautimus
Lapin Kulta
USA saatkond
Der Tank

TOETAJAD
LaMuu
Soome saatkond
Rootsi saatkond
Hispaania saatkond
Eesti Kultuurkapital
Salva

PARTNERID
kohviradio.com
Piletilevi
PLANET.EE